ooracupunctuur

• Gezond afvallen met behulp van acupunctuur

 

C.a. 30% van de Nederlanders heeft last van overgewicht en dit aantal neemt in hoog tempo toe. Door de consumptie van vele ongezonde en zogenaamd ‘gezonde' voedingsmiddelen is ons lichaam verstopt geraakt met vet, suikers en chemicaliën. Hierdoor kan je spijsverteringssysteem uit balans zijn geraakt. Verschillende diëten waar je snel van afvalt blijken achteraf slecht voor je gezondheid. Bovendien kom je, zodra je met het dieet stopt, meer aan dan je in eerste instantie kwijt was.

 

 

 

Wat doet acupunctuur

 

Acupunctuur houdt meer in dan alleen het zetten van naalden. Het kijkt naar jouw lichaam, wat er uit balans is en waarom je teveel eet. Eet je juist weinig en kom je daar veel van aan? Eet je uit onrust, stress of heb je altijd een hongergevoel? Met acupunctuur kunnen deze problemen worden aangepakt. Het brengt je lijf, geest en spijsverteringssysteem terug in balans. Hierdoor val je af en heb je minder trek in (ongezond) voedsel.

 

 

Voedingsadvies

 

Naast de acupunctuur zelf krijg je adviezen over je voedingspatroon en wat je daar het beste in kunt veranderen. Deze adviezen worden aangepast aan het patroon dat jouw lichaam vertoont en kunnen daarom per persoon verschillen. Je hoeft je niet aan voorgeschreven menu's te houden maar wel de motivatie opbrengen om je aan deze regels te houden.

 

 

Hoe val je op een gezonde manier af

 

Een ‘crash-dieet' verzwakt je spijsverteringsysteem waardoor je later sneller aan zult komen. Verwacht niet van je lichaam dat het de overtollige kilo's in een zeer korte tijd kwijt kan raken. Immers kwamen ze er ook niet binnen een paar weken aan. Leer opnieuw om gezond te eten op een manier waarop je lichaam en spijsverteringssysteem, ook na de acupunctuurbehandelingen in balans blijft.

 

_________________________________________________________________________

Op deze teksten zit copyright