ChineesConsult

 

• Intake

 

Het eerste consult bestaat uit een intake gesprek en een acupunctuurbehandeling. Dit duurt samen één tot anderhalf uur. Een vervolgconsult duurt een half uur tot drie kwartier.

 

 

____________________________________________

 

TCM diagnose

 

In het intake gesprek worden vragen gesteld over je klacht en over je fysieke en mentale gesteldheid. Er wordt gekeken naar de tong en de polsen worden gevoeld. In de Chinese geneeskunst zijn dit diagnostische middelen. Met de informatie die hieruit voortkomt wordt de (dis)balans in je lichaam in kaart gebracht en een behandelplan opgesteld.

 

_________________________________________________________________________

 

Behandeling

 

De behandeling bestaan uit acupunctuur, ooracupunctuur, moxa, cupping, dieetadviezen en leefregels.
Je moet uitgaan van een minimum van 5 à 6 wekelijkse afspraken, daarna wordt geevalueerd of de behandelingen aanslaan of niet. Het kan best zijn dat je na de eerste paar keer nog geen verbetering merkt, soms duurt het een tijdje voordat de effecten van acupunctuur merkbaar zijn. Ook reageert de ene persoon wat sneller dan de andere. Wanneer het gewenste resultaat is bereikt wordt de frequentie afgebouwd. Dit is omdat de klachten anders terug kunnen komen.
Chronische klachten nemen meer tijd in beslag dan acute klachten. Dit kan oplopen van een paar maanden tot een half jaar.

 

_________________________________________________________________________