Acupunctuur en afvallen

Acupunctuur, voedingsadvies & afvallen

C.a. 30% van de Nederlanders heeft last van overgewicht en dit aantal neemt in hoog tempo toe. Door de consumptie van vele ongezonde en zogenaamd 'gezonde' voedingsmiddelen is ons lichaam verstopt geraakt met vet, suikers en chemicaliƫn. Hierdoor kan je spijsverteringssysteem uit balans zijn geraakt. Verschillende dieten waar je snel van kunt afvallen blijken achteraf slecht voor je gezondheid. Bovendien kom je, zodra je met het dieet stopt, meer aan dan je in eerste instantie kwijt was.

Acupunctuur houdt meer in dan alleen het zetten van naalden. Het kijkt naar jouw lichaam, wat er uit balans is en waarom je teveel eet. Eet je juist weinig en kom je daar veel van aan? Eet je uit onrust, stress of heb je altijd een hongergevoel? Met acupunctuur kunnen deze problemen worden aangepakt. Het brengt je lijf, geest en spijsverteringssysteem terug in balans. Hierdoor zul je afvallen en heb je minder trek in (ongezond) voedsel.

Door de vele dieten en voedingsadviezen van tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer. Voor welk eten is je lichaam eigenlijk gebouwd? Klopt het nog wel wat we in de winkels vinden en wat ons lichaam werkelijk van ons vraagd? Een crash dieet verzwakt je spijsverteringsysteem waardoor je later sneller aan zult komen. Verwacht niet van je lichaam dat het de overtollige kilo's in een zeer korte tijd kwijt kan raken. Immers kwamen ze er ook niet binnen een paar weken aan. Leer opnieuw om gezond te eten op een manier waarop je lichaam en spijsverteringssysteem, ook na de behandelingen in balans blijft.