• Acupunctuur & zwangerschapsklachten

  • Verandering

    Tijdens een zwangerschap vinden er vele veranderingen plaats in je lichaam. Hierdoor kun je te maken krijgen met verschillende zwangerschapsklachten. Niet elke aanstaande moeder voelt zich er prettig bij om daar pijnstillers of andere medicijnen voor te gebruiken. Veel medicijnen mogen zelfs niet worden gebruikt omdat ze schadelijk kunnen zijn voor je kind. Sommige klachten vallen onder het mom van 'Het hoort er nu eenmaal bij', andere zijn zo ernstig dat je nauwelijks meer normaal kunt functioneren. Dan wordt het tijd om er iets aan te doen.
  • Acupunctuur

    Acupunctuur heeft geen nadelige bijwerkingen en is er op gericht je lichaam weer in balans te brengen voor, tijdens of na de zwangerschap. De draaikans bij een stuitligging is rond de 34e week maar liefs 39 % hoger dan wanneer er geen acupunctuur plaatsvindt. Acupunctuur kan ook worden ingezet bij depressie tijdens de zwangerschap.
  • Geschiedenis

    Traditionele gynaecologie in de Chinese Geneeskunst heeft een lange geschiedenis. De eerste geschriften die daar over gaan stammen al uit de Shang Dynastie (1500 - 1000 v.Chr.). Het klassieke boek 'Yellow Emperor's Classic of Internal Medicine' bevat vele verwijzingen naar de vrouwelijke fysiologie, anatomie en diagnose van Gyneacologische problemen. Gelukkig wordt het gebruiken van acupunctuur bij zwangerschapsklachten steeds bekender in Nederland. In landen als Noorwegen, Zweden en Frankrijk maken de verloskundigen zelf gebruik van Acupunctuur bij bevallingen.