voeding kruiden

Voedingsgeneeskunde: Orthomoleculair advies voor een betere gezondheid

In mijn praktijk begeleid ik mensen die zoekende zijn naar een relatie tussen voeding en hun klachten. Eigenlijk zou je orthomoleculaire therapie ook wel ‘voedingsgeneeskunde’ kunnen noemen. Door vragen en onderzoek probeer ik er achter te komen waar je klachten vandaan komen en wat we er aan kunnen doen. In de oude Chinese geneeskunde was men zich al bewust van het cruciale belang van voeding voor de gezondheid. Tegenwoordig biedt de orthomoleculaire therapie een moderne, holistische benadering van voeding die je welzijn kan verbeteren.




Voeding en ziekte

Uit een toenemend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding, ziekten en gedrag. De basis van voedingsadvies in Chinese en orthomoleculaire geneeskunde is er op gericht om de gezondheid van lichaam en geest te bevorderen middels het innemen van natuurlijke stoffen die we via voeding binnen horen te krijgen.


Orthomoleculair voedingsadvies

Een gezond voedingsadvies is waar orthomoleculaire geneeskunde mee begint. Omdat het bij klachten onmogelijk is een tekort in een beperkt tijdsbestek aan te vullen middels voeding worden er supplementen ingezet. Ook natuurlijke stoffen als kruiden kunnen bepaalde ziekten en processen beïnvloeden.

Bij orthomoleculaire voedingsadvies leer je datgene te eten wat je lichaam nodig heeft om te herstellen. Door al ons bewerkte voedsel en het gebruik van kunstmest is er bij veel mensen een tekort aan voedingsstoffen ontstaan. We eten dan wel veel voedsel, de kwaliteit ervan is achteruit gegaan.




Kwaliteit van voeding

Volgende keer wanneer je in een supermarkt loopt probeer dan eens met andere ogen naar producten te kijken. Houd daarbij in het achterhoofd dat hoe vaker voedsel is bewerkt, hoe minder energie het je oplevert; een gegeven wat in de Chinese geneeskunde al eeuwen bekend is. Ons voedsel wordt vermalen en weer aan elkaar geplakt, gedroogd en weer gehydrateerd, voedingssstoffen worden er uitgehaald om er vervolgens vitamines in terug te stoppen, het wordt genetisch gemanipuleerd, opgekweekt in kunstmest, bespoten met pesticides en behandeld met antibiotica. Stoffen als suikers, zout, kleurstoffen, mononatriumglutamaat, natriumbenzoaat, schimmeldoders, transvetten, glansmiddelen, anti oxidanten, emulgatoren, stabilisatoren, verdikkingsmiddelen, en zoetstoffen worden er aan toegevoegd. Volgens het voedingscentrum zijn deze methodes en stoffen gecontroleerd en niet schadelijk voor de gezondheid. Maar vraag je jezelf niet af; wat voegt het zo nog toe?




De Kracht van Combineren: Orthomoleculaire Therapie en Acupunctuur

Orthomoleculair voedingsadvies en acupunctuur vormen een krachtige combinatie. Terwijl acupunctuur van buitenaf op het lichaam werkt, richt orthomoleculaire therapie zich op de interne gezondheid. De visie op voeding vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde en orthomoleculaire therapie vertoont veel overeenkomsten, en hoewel er ook verschillen zijn, kunnen deze twee benaderingen uitstekend worden gecombineerd voor optimale resultaten.


Wat is orthomoleculaire therapie?



Acupunctuur Arnhem| Praktijk Benbiao


© Copyright © All rights reserved | This template is customised by Acupunctuur Arnhem | Praktijk Benbiao made by Colorlib