. Hooikoorts & acupunctuur | praktijk Benbiao Arnhem
paardebloemzaad

Acupunctuur bij hooikoorts

Wanneer het voorjaar er weer aankomt betekend dit voor veel mensen rode en kriebelende ogen, niezen en hoesten. Kortom; het stuifmeel zweeft weer door de lucht! Als je ondanks de maatregelen die je al neemt last blijft houden van hooikoorts dan kan acupunctuur een uitkomst bieden.

Acupunctuur is een onderdeel van Chinese geneeskunde wat al een paar duizend jaar bestaat. Deze geneeskunst kijkt anders tegen gezondheid en ziekte aan dan de westerse geneeskunst. Zo wordt hooikoorts in het westen gezien als een versterkte afweerreactie (histaminereactie) en probeert men met geneesmiddelen deze reactie af te zwakken.

Binnen de Chinese Geneeskunde wordt stuifmeel gezien als een invasie van buitenaf wat alleen het lichaam kan binnendringen omdat je afweer verzwakt is. De therapie die wordt gegeven is er dan ook op gericht om je afweer te versterken zodat de pollen niet meer (of in mindere mate) kunnen binnendringen. Hierdoor vindt er een minder sterke histaminereactie plaats.

Voor een goed resultaat is het aan te raden om een week of zes voor het losbarsten van het seizoen met deze behandeling te starten.