. Burnout stress| Benbiao Acupunctuur Arnhem
Benbiao Consult

Acupunctuur bij burn-out en stress

Wanneer je een burn-out hebt ben je ver over je grenzen gegaan en herstel je niet meer een-twee-drie. Dit houdt dus in dat er al langere tijd iets aan de had was. Je ging steeds over grenzen waarvan je eerst nog herstelde maar dit herstelvermogen nam steeds meer af. Wanneer je een Burn out hebt zul je dan ook opnieuw moeten leren waar je grenzen liggen.

In het begin van het herstelproces kom je je grenzen waarschijnlijk heel snel tegen. Later kun je ze wat kunnen verleggen. Het is in ieder geval niet zo dat je ooit nog terug kunt naar de continue en lange belasting die je voor je burn-out had. Daarmee ging het immers fout.

Verandering

Ik zie een burn-out dan ook als een uitnodiging tot een verandering. Het dwingt je een stap terug te nemen en te kijken naar waar je in het leven staat en of je vind dat daar een verandering in moet komen. En dan natuurlijk ook; wat is daar voor nodig? Dit is een proces wat voor een ieder uniek is en waar verschillende stappen voor nodig kunnen zijn

Stress

Tijdens een burn-out is er een verhoogd niveau van stress hormonen in je bloed. Je bent niet meer in staat om je cortisolhuishouding te reguleren. Het is wetenschappelijk bewezen dat je met acupunctuur je cortisollevel kan herstellen. Veelal ervaar je dan ook direct na een behandeling met acupunctuur dat je stress niveau afneemt. Wanneer je nog op tijd bent en ten tijde van stress, dus nog voor een burn-out, met acupunctuur begint kan het zijn dat je slechts enkele acupunctuur sessies nodig hebt om je cortisol levels weer te herstellen.

Acupunctuur

Bij een burn-out is er sprake van gebrek aan energie maar ook ander klachten kunnen voorkomen, zoals hoofdpijn, somberheid, stressgevoelens of angsten, hyperventilatie, hoge bloeddruk of darmproblemen. Naast het herstellen van je energielevel kan acupunctuur ook deze bijkomende klachten behandelen