Migraine, hoofdpijn en acupunctuur | Praktijk Benbiao Arnhem
Parasol

Migraine, hoofdpijn en acupunctuur

Migraine komt van het woord hemicrania wat 'halve schedel' betekend. Het wordt zo genoemd omdat migraine meestal aan 1 kant van het hoofd voorkomt. Migraine word gezien als een neurologische aandoening die een verwijding of vernauwing van bloedvaten veroorzaakt. Het gevolg is een kloppende of stekende hoofdpijn die meestal aan 1 kant zit en soms aan twee.

Symptomen

Vaak zijn mensen gevoelig voor geluid en of licht en soms ziet men kringeltjes of vlekjes voor de ogen. In Nederland komt migraine relatief veel voor en er zijn families waarin meerdere personen last hebben van migraine. Vrouwen lijken vaker last te hebben van migraine dan mannen. Bij vrouwen kan het zijn dat hormoon schommelingen de oorzaak zijn van een aanval; de zogenoemde hormonale migraine. Bij mannen wordt krachtsinspanning vaker genoemd als trigger. Er bestaat pijnmedicatie die, wanneer op tijd geslikt, een aanval kunnen voorkomen. Gelukkig zijn er ook andere methodes die migraine kunnen voorkomen of genezen.

Onderzoek

Acupunctuur is een eeuwenoude geneeswijze die veel succes boekt bij migraine. Zo heeft de engelse overheid een onderzoek gesubsidieerd naar de behandeling van hoofdpijn met acupunctuur met overweldigende resultaten. Onderzoek hoofdpijn.

Voorkomen in plaats van genezen

In de acupunctuur wordt gewerkt met energiestromen. Migraine is een energiestroom die om wat voor reden dan ook naar het hoofd stijgt waardoor een bloedvat uitgezet of vernauwd. Medicijnen als immigran zijn vaatvernauwers en zorgen er voor dat het bloedvat weer samenknijpt. Acupunctuur daarentegen reguleert de energiestroom en zorgt ervoor dat die niet meer naar het hoofd stijgt waardoor de migraine niet meer ontstaat. Ook worden er adviezen gegeven wat u in het dagelijkse leven kunt doen om de migraine te voorkomen.